Itineraris

Actualment, tenim més de 600 itineraris dissenyats dels quals més de 200 encara estan pendents d'adjudicar. Pots consultar els itineraris disponibles en el mapa interactiu d'aquesta pàgina. El principal punt feble del SOCC és la cobertura territorial, per tant, les zones de Terra Alta, Terres de l'Ebre, i Pirineu Occidental, tenen prioritat a l'hora de trobar nous col·laboradors.

Si no hi ha cap itinerari inactiu proper a la zona que t'agradaria censar (aprox. a 20 km), en alguns casos es pot dissenyar un itinerari nou. Els requeriments en aquest cas són els següents:

  • Que no hi hagi cap itinerari inactiu proper a la zona d'interès.
  • Que el nou itinerari es trobi com a mínim a 3 km de qualsevol altre itinerari. Com més distant, millor.
  • Que l'itinerari sigui el més rectilini possible.
  • Que l'itinerari no passi per zones de propietat privada ni per carreteres.

A més, alguns dels nostres col·laboradors han fet una descripció detallada del seu itinerari i les espècies que s'hi poden trobar. Si ets col·laborador del SOCC i vols compartir com és el teu itinerari, envia'ns la teva descripció a socc.ico@gmail.com".

El SOCC es basa en el transsecte com a mètode per censar els ocells. Durant el cens l'observador anota tots els ocells que va detectant, ja sigui visualment o auditivament, al llarg d'un itinerari de 3 km.

És un projecte que permet estudiar tant les poblacions nidificants com les que són presents a l'hivern. Per aquest motiu, cada any es fan 2 censos en cada estació. Cadascun d'aquests 4 censos té una durada d'entre 2 i 2:30 hores i es realitza sempre pel matí.